Véradás a Váci Híradás Centrumban

2017. 02. 28.
Moravcsik Attila
Adj vért és ments meg három életet! – szólít fel véradásra a Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat. A kérés nagyon indokolt, hiszen a kórházak biztonságos vérellátásában ilyenkor, év elején nehézséget okoz, hogy a hideg és az influenzajárvány miatt kevesebben és ritkábban adnak vért az emberek.

Ebben a szorító helyzetben nyújtott segítséget a váci Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata, melynek kezdeményezésére február 26-án véradást szervezett a gyülekezet Zrínyi utcai épületében a Vöröskereszt helyi szervezete. Kormos Attila, a szeretetszolgálat vezetője elmondta, hogy nemcsak a gyülekezet tagjainak részvételére számítottak, hanem hirdetéssel, szórólapokkal, személyes megkereséssel is igyekeztek további véradókat toborozni a városban.

A Váci Területi Vérellátó szolgálat orvossal, 3 asszisztenssel és 6 ággyal települt ki a véradásra, amely délután kettőtől csaknem este hétig tartott. A szeretetszolgálat ebédről is gondoskodott, gulyáslevessel és a gyülekezet hölgytagjai által készített házi süteménnyel várták a szolgálat munkatársait és a véradókat, akik szendvicset, csokoládét és bőséges mennyiségű palackos vizet is fogyaszthattak a büfé kényelmes társalgójában.

Remzső Monika a Vöröskereszt területi munkatársa arról tájékoztatott, hogy az idei véradótervben 4400 donorra számítanak a körzetben és nagyon örülnek ennek a terven felüli, váratlan segítségnek. A 63 regisztrált jelentkező közül körültekintő, alapos vizsgálat után végül harminc hárman adtak összesen 14,8 liter életmentő vért, amire nagy szükség van a betegek kórházi ellátásában.

 
Kattintson ide a galéria megnyitásához!

Kapcsolódó cikkek

2016. 12. 22.

Nehéz sorsú családoknak segített a váci HISZ

Az elmúlt napokban a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálatának váci csoportja a helyi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálattal egyeztetve 8 olyan családdal vette fel a kapcsolatot, akik ténylegesen nehéz körülmények között élnek, hogy segítséget nyújtsanak számukra a téli időszakban. 2016. december...

Kapcsolat

Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata

HISZ budapesti központ elérhetőségei

  • Segélyiroda: 1103 Budapest, Gergely utca 30.
  • Ügyfélszolgálat: kedd 12.00 - 17.00 | csütörtök 10.00 - 15.00
  • Telefonszám: +36 1 379-3032
  • Postacím: 1327 Budapest, pf. 31.
  • E-mail: hisz@hit.hu
  • ADATVÉDELEM

Regionális HISZ központok elérhetőségei