A Tábitha Gyermekhospice Ház támogatása

2017. 12. 06.
Boros Bernadett

A HISZ önkéntesei az elmúlt hónapokban több alkalommal segítették a törökbálinti Tábitha Gyermekhospice Ház munkáját adományaikkal. A szeretetszolgálat a nemes célt és jelentős szükséghelyzetet látva rendszeres együttműködésben gondolkodik.

A Tábitha Gyermekhospice Ház egy 6 férőhelyes, teljes körű ellátást biztosító otthon gyógyíthatatlan gyermekek és családjaik számára. Az intézményben a nappali ellátáson túl igénybe vehető az ún. tranzitellátás is: amikor a gyermek speciális otthoni ápolásra szorul, a szülők itt szakemberek segítségével sajátíthatják el a biztonságos ellátási módszereket. Lehetőség van még mentesítő ellátás igénybevételére: a sokszor kimerült, csüggedt szülők egy időre átadhatják a gyermek ápolását és felügyeletét. Valamint az életvégi ellátás keretében az intézmény dolgozói segédkeznek a haláleseményt közvetlenül megelőző időszakban, illetve az azt követő gyászfolyamat feldolgozásában.

Mikor a HISZ aktivistái első alkalommal jártak a helyszínen a mintegy 40 kg gyümölcsből álló adományukkal, nem számítottak ilyen szívélyes fogadtatásra. Az intézmény személyzete nagyon örült a segítő szándéknak, szívesen mutatták be tevékenységüket és tárták fel szükségeiket.

A HISZ-eseket olyannyira megindította a gyermekek látványa és Tábitha ház önzetlen munkája, hogy minden követ megmozgatva igyekeztek valódi segítséget nyújtani az intézmény kis lakói és dolgozói számára. Látogatásukról hosszú szükséglistával tértek vissza, amelynek tételeit lehetőségeikhez mérten azonnal elkezdték előteremteni.

Ennek eredményeképpen a HISZ csapata december 2-án jelentős mennyiségű adománnyal érkezett Törökbálintra. Az élelmiszerek között helyet kapott a gyerekek által kedvelt téliszalámi és mirelit sült krumpli, de nagy mennyiségű tejterméket, többek között joghurtot, túró rudit és különböző sajtokat, valamint rengeteg gyümölcsöt is vittek magukkal az aktivisták. Ezen felül az adomány része volt még mosószer, öblítő, valamint író- és tisztítószerek, de sikerült teljesíteni az otthon dolgozóinak azt a kívánságát is, hogy a korábban használt fehér, „kórházi” ágyneműket vidámabbra cserélhessék, így mind a 6 ágyra jutott egy színes, mesefigurás ágyneműhuzat-garnitúra is.

A legutóbbi adományozás napján egyúttal Mikulás ünnepségre is sor került a HISZ szervezésében. Az aktuálisan bent lakó gyermekeken túl az eseményen megjelentek mindazok a családok is, akikkel az intézmény kapcsolatban áll, így a Mikuláscsomagból és külön gyümölcsös csomagból álló ajándéknak összesen mintegy 30-35 gyermek örülhetett. A program színvonalát Bayer Friderika jelenléte emelte, aki családjával érkezett, hogy a Mikulás segítőjeként részt vegyen a csomagok kiosztásában.

Hegedűs Judit, az intézmény ápolási igazgatója az ünnepséget követően az alábbi levélben mondott köszönetet a HISZ eddigi munkájáért:

„Engedjék meg, hogy ezúton is megköszönjem önöknek a törökbálinti Tábitha Gyermekhospice Ház rendszeres támogatását és különösen a mai Mikulás ünnepségünk lebonyolításában nyújtott felülmúlhatatlan segítséget. (…) Rengeteg finomsággal, igen gazdag Mikuláscsomaggal és valódi pocakkal érkezett a HISZ Mikulása. Bayer Friderika rendkívül szerény személye nagyon jól illett a Mikulás segítője szerephez, hiszen mindenkihez volt néhány kedves szava. Felejthetetlen élményt nyújtottak családjainknak. Köszönöm szépen a Tábitha Ház csapata és családjai nevében.”

A HISZ a jövőben is havi rendszerességgel támogatja a Hospice Ház munkáját. 

HISZ Mikulás a Tábitha Házban
 
Kattintson ide a galéria megnyitásához!
HISZ Mikulás a Tábitha Házban
HISZ Mikulás a Tábitha Házban
HISZ Mikulás a Tábitha Házban
HISZ Mikulás a Tábitha Házban
HISZ Mikulás a Tábitha Házban
HISZ Mikulás a Tábitha Házban
HISZ Mikulás a Tábitha Házban
HISZ Mikulás a Tábitha Házban
HISZ Mikulás a Tábitha Házban
további képek

Kapcsolódó cikkek

2019. 05. 02.

HISZ Szociálisiroda nyílt Pécsett

Tárt karokkal, nagy szeretettel és tartós élelmiszercsomagokkal készültek a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálatának pécsi önkéntesei az új irodában. A HISZ önkéntesei heteken keresztül festettek, szereltek, takarítottak, és 3 hónap alatt teljesen átalakított, felújított szociális irodát alakítottak...
2019. 04. 28.

Húsvéti élelmiszerosztás az Almássy téren

A Hit Gyülekezete Szeretetszolgálatának jótevői  4 teherautónyi tartós élelmiszert osztottak ki Budapest VII. kerületében, az Almássy téren húsvétkor.

Kapcsolat

Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata

HISZ budapesti központ elérhetőségei

  • Segélyiroda: 1103 Budapest, Gergely utca 30.
  • Ügyfélszolgálat: kedd 12.00 - 17.00 | csütörtök 10.00 - 15.00
  • Telefonszám: +36 1 379-3032
  • Postacím: 1327 Budapest, pf. 31.
  • E-mail: hisz@hit.hu
  • ADATVÉDELEM

Regionális HISZ központok elérhetőségei