Anyák napi meglepetés az idősek otthonában

2017. 05. 08.
hisz.hu
Idősek otthonába látogattak el a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálat Jótevői, 140 szál gyönyörű margarétával. Nem kis meglepetést okoztak, amikor bekopogtak az idős nénik szobájának ajtaján a mosolygós fiatalok. Tiszteletüket és szeretetüket kifejezni jöttek azok felé - a ma már szépkorú - anyukák felé, akik közül sokakat csak ritkán vagy talán sosem látogatnak meg.

A fiatalok közül sokan most először szembesültek az emberi sors idejének múlásával és az időskor gyengeségével, kiszolgáltatottságával. Számukra éppen ezért legalább olyan meglepő és egyben felemelő volt a találkozás, mint azoknak, akiknek a virágszálakat hozták. Nem csoda hogy könny szökött a szemébe nemcsak a megajándékozottaknak, hanem a fiataloknak is, amikor meghatódva átadták a virágot.

"Sokféle karitatív akcióban vettem már részt a HISZ szervezésében, osztottam hajléktalanoknak meleg teát, mélyszegénységben élő gyerekeknek ételt, de sosem tapasztaltam még az adásnak ilyen szívet melengető örömét. Az itt lakó kedves nénik nem rászorulók, hanem tisztességben megöregedett emberek akiknek az élete ma már történelem. Ők nem a modern kor kényelmével nevelték fel a gyermekeiket, hanem kis lakásokban, textilpelenkát kézzel mosva minden nap, mosógép és mosogatógép nélkül. Sokan háborúban, szegénységben és nélkülözésben nevelték fel a gyermekeiket. Hálásak lehetünk értük és boldog vagyok hogy itt lehettem ezen a különleges napon. Remélem jövőre újra eljöhet ünk akár ide akár egy másik idősek otthonába. Bibliaolvasó emberként folyamatosan Jakab apostol szavai jártak a fejemben: "tiszta és szeplő nélkül istentisztelet Isten és az Atya előtt meglátogatni az árvákat és özvegyeket az ő nyomorúságukban". - fogalmazott a HISZ egyik fiatal aktivistája.

 
Kattintson ide a galéria megnyitásához!

Kapcsolódó cikkek

2016. 06. 07.

Parkosítás a mosonmagyaróvári Idősek Otthonában

Június elején örömmel vették birtokba a szeniorok a Hit Gyülekezete Mosonmagyaróvári Szeretetszolgálata által parkosított belső udvart. A Hit Gyülekezete mosonmagyaróvári tagjai heteken át munkálkodtak a Soproni utcai Idősek Otthona belső udvarának parkosításán, ahol a gyomtalanítást követően...
2015. 12. 30.

Igaz karácsonyi történet

Adni jobb, mint kapni - ez különösen igaz és megindító akkor, amikor valaki nem a fölöslegéből adakozik. Egy idős néni pontosan ezt tette a karácsony előtti napokban: év közben összekuporgatott teljes bevételét egy rászoruló családnak adományozta a HISZ-en keresztül.

Kapcsolat

Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata

HISZ budapesti központ elérhetőségei

  • Segélyiroda: 1103 Budapest, Gergely utca 30.
  • Ügyfélszolgálat: kedd 12.00 - 17.00 | csütörtök 10.00 - 15.00
  • Telefonszám: +36 1 379-3032
  • Postacím: 1327 Budapest, pf. 31.
  • E-mail: hisz@hit.hu

Regionális HISZ központok elérhetőségei