Akcióban a győri HISZ

2016. 05. 22.
Galgóczi Levente
Számos vidéki város és több budapesti helyszín után ez alkalommal Győrben tartott ruha- és élelmiszerosztást a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata. A nagy volumenű megmozdulás a Jótevő kampány keretében zajlott le április 16-án.

Szombat reggel hét óra van. A HISZ helyi aktivistái már javában dolgoznak a ruhaosztó sátor felállításán. Az élelmiszerosztás egy másik elosztó pontnál történik, ahol a rendezvény kezdete előtt is többen várakoznak. Itt az előre elkészített csomagok és mosolygó aktivisták várják a több mint 80 érintett személyt.

"Őket az önkormányzat családsegítő szolgálata hivatalos levélben tájékoztatta az eseményről." – tudjuk meg Mészáros Sándortól, a HISZ győri vezetőjétől.

Többgyermekes és csonka családok, valamint egyedülállók és nyugdíjasok is vannak a segítettek között.

"A csomagokat ennek megfelelően állítottuk össze, tehát ahol van három gyermek oda tettünk három tábla csokoládét, vagy három zacskó kekszet" - magyarázza a szervező.

Bizonyos élelmiszerek minden csomagba kerültek: kristálycukor, rizs, liszt ,étolaj, burgonya, babsólet konzerv, ill. a gyermekes családoknak csokoládé; összesen körülbelül 3-4000 forint értékben.

Az esemény előtt kb. 1500 szórólapot osztottak szét a környéken, talán ezért is válogatnak ennyien a ruhaosztó sátorban. Van is miből, ugyanis a helyi 700 kilogramm áruhoz további egy tonnát kaptak az aktivisták a budapesti HISZ-től.

"Körülbelül két és fél millió forint értékű ruha van a sátorban" - mondja Mészáros Sándor. "Valószínűleg fog is maradni, ezért másfél-két hónap múlva szeretnénk újra kijönni egy másik városrészbe. Így körülbelül egy év alatt fogunk a városon körbeérni." - teszi hozzá.

Odalépek egy fiatal párhoz; a véleményükre vagyok kíváncsi. Kiderül, hogy nagyon jó dolognak tartják az akciót, ők is találtak megfelelő ruhát és elégedettek a minőséggel. Ahogy az egyik aktivista kifejti: idősek, fiatalok, házaspárok, egyedülállók vegyesen jönnek. "Inkább hölgyek" - mondja nevetve. Visszatérő emberek is vannak.

 
Kattintson ide a galéria megnyitásához!
további képek

Kapcsolódó cikkek

2020. 03. 11.

Az adakozásról ilyenkor sem szabad megfeledkeznünk!

„És legyen élelem tartalékban az ország számára az éhség hét esztendejére…” 1 Mózes 41:36 A HISZ ezekben a nehéz napokban is várja az anyagi és tartósélelmiszer adományokat, mert a jótékonyságról és az adakozásról ilyenkor sem szabad megfeletkeznünk! Az adományok eljuttatását a képen látható...
2020. 02. 06.

Közel ezer rászorulónak osztott élelmiszert, ruhát és meleg ételt a HISZ Ózdon

Nagyszabású karitatív akciót szervezett a HISZ az ózdi Hit Gyülekezetével közösen. A helyi közösség több, mint 20 éve tart rendszeresen élelmiszer- és ruhaosztást. Ezúttal a budapesti önkéntesek segítségével több száz tartós élelmiszer csomagot, felnőtt- és gyermekruhát és 300 adag gulyáslevest...

Kapcsolat

Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata

HISZ budapesti központ elérhetőségei

  • Segélyiroda: 1103 Budapest, Gergely utca 30.
  • Ügyfélszolgálat: kedd 12.00 - 17.00 | csütörtök 10.00 - 15.00
  • Telefonszám: +36 1 379-3032
  • Postacím: 1327 Budapest, pf. 31.
  • E-mail: hisz@hit.hu
  • ADATVÉDELEM

Regionális HISZ központok elérhetőségei