A 30 éves HISZ a Hit Rádió műsorában

2017. 11. 07.
Boros Bernadett

A Hit Rádió Középpont című műsora november 6-án, hétfő délelőtt kiemelten foglalkozott a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálatával annak 30 éves fennállása alkalmából. A rádió vendége volt Kovács Sándor, a HISZ elnöke, illetve Kozák István aktivista, aki 8-10 éve kapcsolódott be a szervezet munkájába.

A HISZ budapesti aktivistái november első hétvégéjén értek egy nagyszabású élelmiszerosztás-sorozat végére, amely során összesen mintegy 4 millió forint értékű élelmiszert osztottak szét. A 3 hetes adományakció záróakkordjaként a VIII. kerületi Magdolna utcában 400 rászoruló jutott élelmiszeradományhoz. Az egységcsomagokban burgonya, hagyma, alma, kávé, valamint különböző tejtermékek: félkemény sajt, vödrös kiszerelésű krémsajt és túró kapott helyet.

Helyszíni riport keretében több adományozott is megszólalt a Magdolna utcából, mindannyian köszönetüket fejezték ki a szervezet tevékenységét illetően, a gyülekezet adományát bőségesnek és minőséginek tartották. Egyikük úgy fogalmazott, hogy a HISZ tagjai valódi segítséget nyújtanak, mivel megvetés helyett megértik a rászorulók problémáit.

Kovács Sándor a HISZ létrejöttével kapcsolatban elmondta, hogy a szeretetszolgálat egy 1987-es kezdeményezésből nőtte ki magát, amikor is erdélyi keresztények megsegítésére indultak. Mára a regisztrált taglétszám 600 főre növekedett, és országszerte 34 helyi szervezet működik. Tevékenységük az országhatárokon is átível, kapcsolatban állnak többek között Szerbiával, a Felvidékkel, de rendszeres az együttműködés Marosvásárhelyen és Nagyváradon is.

Az elmúlt évek tapasztalataira alapozva Kozák István megemlítette, hogy az utcán folyamatosan nő a rászorulók száma, így a téli időszakban általában heti 4-5 alkalommal járják a közterületeket. Adományaik 3 forrásból származnak: gyülekezeti tagoktól, a Hit és Erkölcs Kulturális Alapítványhoz érkező 1%-os felajánlásokból, valamint a gyülekezettel szimpatizáló kívülállók támogatásából.

A vendégek elmondták: a jószolgálati tevékenység belülről fakadó igény a keresztények életében, ezzel szeretnék a szívük szeretetét kézzel fogható formában átadni. A hallgatókat is buzdították a segítségnyújtásra, ha mással nem, adományokkal bárki hozzájárulhat a segélyprogramok sikeréhez. Mint mondták, a karitatív tevékenység az egyik legkiemelkedőbb szolgálat, felemelő dolog adni és látni a köszönetet a szemekben.

Az adást meghallgathatja itt:

 
Kattintson ide a galéria megnyitásához!

Kapcsolódó cikkek

2018. 05. 17.

Adományakció Érden

A HISZ érdi szervezete április végén ismét ruha- és tartós élelmiszer-osztást tartott 20 fő aktivista bevonásával. A 100 kg ruhaneműn és több mint félszáz pár lábbelin túl lakástextilekből, táskákból, edényekből, könyvekből és játékokból is válogathattak a jelenlévők. Kiosztásra került továbbá kb....
2018. 03. 05.

14 millió forintos adományosztás Kunhegyesen

Míg február 25-én a HISZ önkénteseinek egy része Budapest 2 helyszínén osztott élelmiszereket, addig az ország másik felén, Kunhegyesen a Szeretetszolgálat történetének legnagyobb megmozdulása ment végbe mintegy 100 önkéntes bevonásával. Egy jól megtömött 24 tonnás kamionnal érkezett ugyanis a 14...

Kapcsolat

Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata

HISZ budapesti központ elérhetőségei

  • Segélyiroda: 1103 Budapest, Gergely utca 30.
  • Ügyfélszolgálat: kedd 12.00 - 17.00 | csütörtök 10.00 - 15.00
  • Telefonszám: +36 1 379-3032
  • Postacím: 1327 Budapest, pf. 31.
  • E-mail: hisz@hit.hu
  • ADATVÉDELEM

Regionális HISZ központok elérhetőségei