200 adag melegételt osztott a rászorulóknak Dunaújvárosban az idén 30 éves HISZ

2017. 11. 13.
hisz.hu

A hideg idő beálltával újra az utcára mentek a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálatának dunaújvárosi önkéntesei. 300 adag tartalmas rizses hússal várták nem csak a hajléktalanokat, hanem minden rászorulót a Városháza téren felállított sátrakban. Az eseményre az Önkormányzat szociális és családsegítő munkatársain keresztül meghívták a nagycsaládosokat és az egyedül élő nyugdíjasokat is. "Tapasztalatunk szerint nem csak az otthontalanok, hanem elszegényedett családok és idős emberek is szívesen fogadnak egy-egy tál meleg ételt, ezért bárki számára lehetővé tesszük, hogy akár ételhordóban is vihessen haza az ételből. A korábbi osztások szomorú tapasztalata ugyanis, hogy sokan szégyenlik a szegénységüket és nem szívesen ülnek le a padra ebédelni, de ha lehetőség van az elvitelre, akkor élnek vele." - mondta Zamatóczky Lajos helyi szervező. A karitatív akcióban tucatnyi önkéntes vett részt és költségét teljes egészében a dunaújvárosi Hit Gyülekezete hívőinek adománya tette lehetővé. Az egyház tagjai elkötelezettek a városuk szegényebb sorsú lakóinak támogatásában; terveik szerint a nyár elejéig havonta tartanak élelmiszerosztást a rászorulóknak.

 
Kattintson ide a galéria megnyitásához!

Kapcsolódó cikkek

2018. 12. 06.

Indulásra kész a HISZ Mikulása

Idén is indulásra kész a HISZ Mikulása. Országszerte sok-sok gyerek részére viszi ki a jószívű adakozók által rábízott káték és édesség csomagokat.
2018. 11. 27.

Nem csak a hajléktalanoknak szánták

„A hideg idő beálltával országosan szolgálatba helyezték magukat a HIT Gyülekezete szociális önkéntesei, és elkezdődtek az ételosztások az egyház szeretetszolgálatának szervezésében” – írja a gyülekezet, amely pénteken délután három órakor Dunaújvárosban, a Városháza téren állította fel sátrait és...

Kapcsolat

Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata

HISZ budapesti központ elérhetőségei

  • Segélyiroda: 1103 Budapest, Gergely utca 30.
  • Ügyfélszolgálat: kedd 12.00 - 17.00 | csütörtök 10.00 - 15.00
  • Telefonszám: +36 1 379-3032
  • Postacím: 1327 Budapest, pf. 31.
  • E-mail: hisz@hit.hu
  • ADATVÉDELEM

Regionális HISZ központok elérhetőségei