150 éhezőt vendégelt meg a HISZ Budapesten

2018. 02. 20.
Boros Bernadett

150 adag melegételt osztott ki a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata a rászorulóknak február 19-én, hétfőn a Nyugati téri aluljáróban. A HISZ december óta minden hétfőn és csütörtökön jelen van a közterületeken, az önkéntesek ezúttal székelykáposztát kínáltak tejföllel és friss kenyérrel. A megjelentek igény szerint forró teát és kávét is fogyaszthattak, ráadásul a HISZ egyik rendszeres támogatójának köszönhetően vödrös kiszerelésű krémsajtot is vihettek magukkal.

A korábban szinte kizárólag hajléktalanokat érintő ételosztásra mára sajnos a kisnyugdíjasok egy része is rászorul, többen is megemlítették a jelenlévők közül, hogy miután a lakhatásukat rendezték, ételre már egyáltalán nem marad pénzük. Minden segélyezett hálásan fogadta az adományokat, jóízűen fogyasztották a laktató, meleg vacsorát.

Az aktivisták csapata pedig kivételesen egy különleges segítőre is szert tett: egy éppen arra járó külföldi fiatalember a szorgos készülődést látva maga is kedvet kapott az önkénteskedéshez, és a nyelvi nehézségeket széles mosolyával áthidalva mindvégig aktívan részt vett a szeretetszolgálat munkájában a pult mögött.

 
Kattintson ide a galéria megnyitásához!
további képek

Kapcsolódó cikkek

2018. 06. 15.

Gyermeknap Kunhegyesen

Újabb sikeres rendezvény lebonyolításában működött közre a HISZ. Ezúttal a június 10-én megrendezésre került kunhegyesi gyermeknapon vett részt szeretetszolgálatunk, ahol a színes gyerekprogramok mellett nagy mennyiségű élelmiszer és üdítőital kiosztására is sor került.
2018. 06. 14.

Ételosztás Salgótarjánban

Június 13. újra egy kis megkönnyebbülést hozott azoknak a salgótarjáni embertársainknak, akik ellátogattak a városközpontban felállított HISZ-sátorhoz. Önkénteseink 100 adag gulyással és teával várták a rászorulókat, akik a meleg nyári idő ellenére is nagy örömmel fogyasztották a főtt ételt. Az...

Kapcsolat

Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata

HISZ budapesti központ elérhetőségei

  • Segélyiroda: 1103 Budapest, Gergely utca 30.
  • Ügyfélszolgálat: kedd 12.00 - 17.00 | csütörtök 10.00 - 15.00
  • Telefonszám: +36 1 379-3032
  • Postacím: 1327 Budapest, pf. 31.
  • E-mail: hisz@hit.hu
  • ADATVÉDELEM

Regionális HISZ központok elérhetőségei