14 millió forintos adományosztás Kunhegyesen

2018. 03. 05.
Boros Bernadett

Míg február 25-én a HISZ önkénteseinek egy része Budapest 2 helyszínén osztott élelmiszereket, addig az ország másik felén, Kunhegyesen a Szeretetszolgálat történetének legnagyobb megmozdulása ment végbe mintegy 100 önkéntes bevonásával.

Egy jól megtömött 24 tonnás kamionnal érkezett ugyanis a 14 millió forint összértékű adomány a településre, hogy a megjelent közel 1000 helyi és környékbeli rászoruló terheit enyhítse. A monumentális adományakciót több napos előkészület előzte meg, és az önkéntesek a helyszínen is 4 órán át készültek a gördülékeny adományosztásra.

A rászorulókat nem tántorította el a metsző hideg, már hajnali 6 órakor tömegével várakoztak a helyszínen a délelőtt 10 órai programkezdésre. Kozák István, a segélyakció egyik főszervezője elmondta: „Sokuk fizetése nem tart tovább 2 hétnél, így a hónapok második felére ínséges idők elé néznek. Egy fiatal édesanya például az egyhetes újszülöttjével kényszerült ki a mínuszokba, hogy az adományokért sorba álljon, nem akart lemaradni a segítségről, ami hála Istennek, bőségesen jutott minden megjelentnek.”

A 4 tonnányi ruhanemű, több száz pár cipő és különböző használati tárgyak mellett 32 féle élelmiszert osztottak az aktivisták összesen 1500 darab egységcsomagba rendezve. A rászorulók családonként 5 kg burgonyát, 2 kg hagymát, 1 kg edami sajtot és 1 kg-os vödrös krémsajtot vihettek haza; egy másik csomag részeként pedig tartós élelmiszereket, mint például lisztet, cukrot, étolajat, zsemlemorzsát, búzadarát, gyümölcsteát kaptak. A legnépszerűbb ugyanakkor a harmadik kategória, az édességes pult volt, ahol folyamatosan hatalmas gyerektömeg várakozott. A csokoládé az elszegényedett családokban sajnos igazi luxuscikknek számít, így a minőségi édességek széles választéka nagy boldogságot jelentett az apróságoknak.

A szervezők mintegy 700 adag gulyással és meleg teával is készültek, ami gyorsan fogyott a rendkívüli hidegben.

Az adományakció nagy része önkéntes felajánlásokból valósult meg, de rendelkezésre állt az élelmiszerek beszerzéséhez 1.4 millió forint pályázat útján elnyert támogatás is.

 
Kattintson ide a galéria megnyitásához!
további képek

Kapcsolódó cikkek

2018. 03. 04.

Közös szendvicsosztás az ATV stábjával

A HISZ március 1-jén újabb nagy sikerű ételosztást tartott Budapesten, a Nyugati téri aluljáróban. A szeretetszolgálat aktivistái több mint 100 rászorulót láttak vendégül, a többszáz kiosztott szendvics mellett 250 péksüteményt, forró teát, 40 kg mandarint és 30 kg sajtot osztottak ki, valamint 100...
2018. 02. 25.

Élelmiszer- és ruhaosztás Kiskunhalason

Február 24-én délelőtt Kiskunhalas főterén tartott adományosztást a helyi HISZ mintegy 30 aktivistája. A 100 darab, tartós élelmiszerekből összeállított csomagot a meghívott családosok és nyugdíjasok vehették át, továbbá a jelenlévők körében 450 ezer forint értékű ruhanemű is kiosztásra került. Az...

Kapcsolat

Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata

HISZ budapesti központ elérhetőségei

  • Segélyiroda: 1103 Budapest, Gergely utca 30.
  • Ügyfélszolgálat: kedd 12.00 - 17.00 | csütörtök 10.00 - 15.00
  • Telefonszám: +36 1 379-3032
  • Postacím: 1327 Budapest, pf. 31.
  • E-mail: hisz@hit.hu

Regionális HISZ központok elérhetőségei